SZC logo

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

OM kód: 203039/004 | 6800 Hódmezővásárhely, Városház u. 1.

Intézmény logo

Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKalmár IntézményegységKRÉTA
Széchenyi 2020

Szakács

Szakács illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen lát el feladatokat, mint például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
  • képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

ELŐJELENTKEZÉS esetén felvesszük veled a kapcsolatot a megadott elérhetőségeiden.

 

ÉRDEKLŐDNI a lenti elérhetőségek valamelyikén vagy személyesen lehetséges az iskolában hétfőtől csütörtökig 08:00-tól 15:30-ig, péntekenként 08:00-tól 13:00-ig:

 

Név: Tóthné Rozsos Katalin / Farkas Miklós

Telefonszám: +36-62-242-011

E-mail cím: tothnekatalin@hiszk.hu / farkasmiklos@hiszk.hu

 

VÁRJUK JELENTKEZÉSED!


Partnereink

SZC logo

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum


Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola

6800 Hódmezővásárhely, Városház u. 1.

Telefon: +36-62-242-011

E-mail: corvin@hiszk.hu

OM azonosító: 203039/004

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002477; E/2020/000182


2024Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola