Corvinos sikerek az OSZTV-n és a SZKTV-n

Minden évben nagy lelkesedéssel vetik bele magunkat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által 2008 óta szervezett országos szakmai versenyekre való felkészülésbe.

A verseny tétje nagy. Részben mert országos megmérettetésről van szó, másrészt az itt induló tanulók – megfelelő pontszám elérése esetén – már az első, írásbeli fordulóval mentesítést kaphatnak a szakmai vizsga írásbeli vizsgarészének megírása alól.

Sőt, a döntősök az országos megmérettetésen (Szakma Sztár Fesztivál) nyújtott eredményük alapján akár minden vizsgarész alól mentesítést kaphatnak, így már a versenyen megszerezhetik a szakmai végzettséget.

A járványügyi helyzet ebben a tanévben is átírta a verseny forgatókönyvét. Az írásbeli fordulót már csak néhány szakmában tudták lebonyolítani, és a döntő sajnos az idén is elmaradt.

Tanulóink és felkészítő tanáraik a digitális tanrend alatt is nagy lelkesedéssel dolgoztak, és az utolsó pillanatig remélték, hogy a versenyt meg lehet tartani.

Több corvinos tanuló sikerrel teljesítette az írásbeli fordulót az idén is.

Az OSZTV-n (Országos Szakmai Tanulmányi Verseny) az 5/13. A. osztályban végzős  vendéglátásszervező tanulóink vettek részt. Az országos versenyen 332 induló közül:

– Bogár Alex

– Turiczki Réka

– Virág Zsófi

tanulók a minimálisan előírt pontszámot jóval túlteljesítve a szakmai vizsga írásbeli vizsgarésze alól mentesítést kaptak.

Felkészítő oktatójuk a végzős évfolyamon: Bádonyi Mihály

Az SZKTV-n (Szakma Kiváló Tanulója Verseny) végzős cukrász, szakács és pincér tanulóink indultak. Szakács szakmában az országos versenyen 391 induló közül:

–  Magyar Vazul

a minimálisan előírt pontszámot jóval túlteljesítve a szakmai vizsga írásbeli vizsgarésze alól mentesítést kapott.

Felkészítő oktatói a végzős évfolyamon:

Bódainé Szilasi Edit Márta, Földesi Gábor, Mucsiné Csorba Gyöngyi, Török Ferenc

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő oktatóiknak a kiemelkedő teljesítményekhez!

Corvinos sikerek az OSZTV-n és a SZKTV-n
Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolatcaptcha


Skip to content