Vendégtéri szaktechnikus

Vendégtéri szaktechnikus

5 éves képzés, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését. Feladatköréhez tartozik az üzleti levelezés, kínálattervezés, megrendelés, árképzés, szállítási szerződések kötése, kapcsolattartás a szállítókkal. Figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást, biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit, kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot, rendezvényeket szervez, tárgyal az ügyfelekkel és kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló – és konyhai személyzetet.

Munkaerő-piaci helyzet

A végzett tanulók könnyen el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, hiszen a szakmaterületen belül a legkeresettebb szakmát sajátítják el. Betölthető munkakörök: pincér, vendéglátó üzletvezető. Nyitva áll előttük az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.

Gyakori kérdések

5 év

technikus

pincér

vendéglátó üzletvezető

nappali

8 általános

angol

német

Jelentkezéshez szükséges információk

2010

egészségügyi szakmai alkalmasság

Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolat







captcha


Skip to content