2017/04/24 - 11:00

 Szökőkútból folyt a csoki

Lángoló gyümölcsök, csokiszökőkút, sajtkóstolás és minden, mi szem szájnak ingere. Ezek várták a Szakmák Éjszakájára érkezőket a HSZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskola előtti területen.

Szökőkútból folyt a csoki

Az intézmény első sorban a 7. és 8. osztályosokat célozta meg a Szakmák Éjszakájára összeállított programokkal, de a felnőttekről sem feledkeztek meg, ugyanis az iskolában ők is tanulhatnak szakmát.

Szökőkútból folyt a csoki

Nálunk a felnőttek is elsajátíthatják többek között az eladó, a cukrász, a pincér és a szakács szakmákat. Ehhez a négy mesterséghez kapcsolódóan voltak programjaink ma. Az eladók különböző díszcsomagolásokat mutattak meg az érdeklődőknek. A vendégeink meglátogathatták a tankonyhánkat a Fekete Sasban, ahol a cukrászkodásba és szakácskodásba tudtak bekapcsolódni. Ezen felül a pincéreknek futóversenyt rendeztünk, ahol tálcával és poharakkal kellett ügyeskedniük.” – mondta el Pótáriné dr. Hojcsi Zsuzsa, a Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgató helyettese.

Szökőkútból folyt a csoki

Pótáriné dr. Hojcsi Zsuzsa

A Corvin egy ízig-vérig vendéglátással foglalkozó iskola, ami péntek este is megmutatkozott. A városháza melletti területen lépten nyomon valami finomságba lehetett belefutni. Volt sajtkóstolás, nyárson sült hús, koktélozás és sok más finomság. A „sztárvendég” a csokiszökőkút volt, amibe a flambírozott gyümölcsöket lehetett megfürdetni, majd elfogyasztani.

Szökőkútból folyt a csoki

A tankonyhára menet, már a Fekete Sas lépcsőin sétálva lehetett érezni a finom sültek illatát. A konyhába érve pedig nem csak az istenien elkészített főételek, hanem a szebbnél szebb, és finomabbnál finomabb cukrász mesterművek tárultak az érdeklődők szeme elé. Természetesen senkinek nem kellett visszafognia magát, nyugodtan lehetett kóstolni is.

Szökőkútból folyt a csoki

A Crovin iskola előtt kaptak helyet azok a standok is, amik nem csak ehhez az iskolához kapcsolódnak. A kérdéseket szeretettel várták a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum munkatársai, valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai is készséggel álltak a vendégek rendelkezésére. A területen helyet kapott még a Paktum standja is, ahol a munkavállalók továbbképzéséről lehetett érdeklődni.

Szökőkútból folyt a csoki

A vendéglátás nem annyira érdekel, viszont a programok nagyon tetszenek. Hasznosnak tartom ezt a Szakmák Éjszakája nevű rendezvényt, mert így az iskolák meg tudják mutatni, hogy mi az értékük, és mivel tudják csalogatni és segíteni a leendő generációt. Nagy álmom, hogy sportriporter legyek, de a jogi és a tanári pálya is vonz.” – tudtuk meg Nagy Benjamintól, a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjától.

Szökőkútból folyt a csoki

Nagy Benjamin

Az ételek végig kóstolása és az elérhető információk begyűjtése után a kalóriát a remek koncerteken lehetett lemozogni. A sztárvendég Peter Stramek volt.

Szökőkútból folyt a csoki

 

Sz.Viktor

forrás: http://promenad.hu/cikk/szokokutbol-folyt-a-csoki-176950

Mai névnap

2019, június 17 - 02:49, Laura,Alida

Esemény naptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Képgaléria

HATÁRTALANUL...

Szakmák éjszakája

EU Szakképzési Hét

Mobil Alkalmazás