Jelenlegi hely

Címlap

 

Városunkban az Egészséges Vásárhely Program Magyarországon elsőként tűzte ki célul, hogy korra, nemre, foglalkozásra, társadalmi helyzetre való tekintet nélkül bevonjon mindenkit egészségmegőrző programjába. Ennek keretében idén tavasszal is meghirdette dohányzásellenes kampányát. Célja, hogy a fiatalabb nemzedék saját nyelvén szólítsa meg az Y generáció tagjait a világhálón keresztül. Ehhez teremtette meg a feltételeket az EVP, egy kis motivációval felturbózva.

A középiskolás kategóriában ebben az évben is egy saját, aktív Facebook - oldal a versenyfeladat. A nevező osztályoknak létre kellett hozniuk május elsejei kezdéssel az egyedi, utánozhatatlan kampányukat, és azon keresztül minél több emberhez eljutni, megszólítani őket, lehetőleg a legtöbb kreatív, saját dohányzásellenes tartalommal. Ezek az ötletek lehetnek: képek, versek, cikkek, ajánlók, dalok, zenék, rajzok… szinte bármi, ami „Home made”. Egyáltalán nem ördöngősség, inkább óriási felelősség, de hisszük, hogy megéri. Mert a tét idén is egy kétéjszakás, háromnapos osztálykirándulás teljes ellátással Mártélyra. És ahhoz, hogy az osztályoddal együtt zsebeld be a hőn áhított kirándulást, nem kell mást tenni, csak a legaktívabbnak lenni, azaz a legtöbb saját tartalmat feltölteni, és a legtöbb lájkot, megosztást összegyűjteni. Ezen kritériumoknak egyszer már sikerült megfelelnie egy corvinos osztálynak. Tavaly az akkori 10.a (mára 11.a) kerekedett felül a többi osztályon, és elsöprő győzelmével bizonyította rátermettségét a díjra. Ez olyan jó érzéssel töltötte el őket, és annyira tetszett nekik a megérdemelt nyereményük is, hogy nem volt kétséges, idén újra belevágnak.

Az előző évhez hasonlóan ebben az évben sincs könnyű dolguk. A városban, ugyanebben a középiskolai kategóriában rajtuk kívül még 4 osztály indult, beleértve egy másik corvinos osztályt is, a 9/3-at. De nincs idő a riválisok bővebb elemzésére. Mindenki megfeszítve dolgozik, hogy az igazi ellenfeleket maga mögé utasíthassa, pont azért, mert már csak rövid idő van május 26-ig, a végső finisig. Nap, mint nap kattognak az agytekervények, születnek a jobbnál jobb cigimentes ötletek… Izgulnak az osztálytársak, ismerősök, és olykor bosszankodnak a becsületes résztvevők a nem sportszerű versenytársakon. (Sajnos gyakori a „Schmittelés” és a potenciális lájkolók elhalászása.) Mindezek ellenére bízunk benne, hogy a fair play győzedelmeskedik, mi mindent megteszünk ennek érdekében!

Ha felkeltettük érdeklődésed és Te is hozzánk hasonlóan elkötelezett vagy a dohányzás ellen, kérünk, csatlakozz hozzánk, és lájkoddal erősítsd meg kampányunkat! Keresd a Füst-öl kampányoldalát a Facebookon, vagy használd az alábbi linket:

https://www.facebook.com/fustolkampany

Reméljük segítségeddel még többen a program mellé állnak és leteszik voksukat az egészség mellett!

 

Köszönjük!                                                                                         Anonimu

Mai névnap

2019, augusztus 22 - 00:33, Menyhért,Mirjam

Esemény naptár

h k s c p s v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Képgaléria

HATÁRTALANUL...

Szakmák éjszakája

EU Szakképzési Hét

Mobil Alkalmazás