Corvinos siker az ÁSZÉV versenyen!

A szakmai érettségi vizsgára készülők egyik legfontosabb országos megmérettetése az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatantárgyak Versenye (ÁSZÉV).

A 2020-2021-es tanévben az I. forduló (elődöntő) online formában került megrendezésre, a II. forduló (írásbeli döntő) jelenléti formában. Az írásbeli döntőre 2021. április 21-én került sor.

Az elődöntő eredményei alapján az országos döntőbe a vendéglátóipari ismeretek szakmacsoportban az induló 222 versenyzőből 40 tanulót hívtak be, közülük 2 fő corvinos tanuló vett részt a megmérettetésen.

Nagy öröm a tanulók és a felkészítő tanárok számára is, hogy a járványügyi helyzetben megvalósított, digitális oktatás keretében történt felkészülés sikerrel zárult: diákjaink országos szinten kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Romity Milán (12. A.) 8. helyezést ért el

– ezzel a helyezéssel a felsőoktatásban a maximálisan vihető 100 többletpontot szerezte meg

Rózsa Senon Elizabet (12. A.) 12. helyezést ért el

– ezzel a helyezéssel a felsőoktatásban a továbbtanuláshoz 50 többletpontot szerzett

Bízunk benne, hogy a versenyen szerzett tapasztalatok és a sikerélmény megerősíti a diákokat abban, hogy tanulmányaikat a Corvinban, az 5/13. évfolyamban folytassák.

A vendéglátásszervező szakképesítés megszerzésével párhuzamosan lehetőséget és támogatást kapnak ahhoz, hogy szintemelő érettségi vizsgát tehessenek, emellett megszerezhessék a továbbtanuláshoz szükséges középfokú nyelvvizsgát is.   

Büszkék vagyunk iskolánk tanulóira!

Gratulálunk a versenyzőknek a kiemelkedő teljesítményhez,

Bádonyi Mihály, Földesi Gábor, Mucsiné Csorba Gyöngyi, Mocsári Ernő

oktató kollégáknak a sikeres felkészítő munkához!

Corvinos siker az ÁSZÉV versenyen!
Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolatcaptcha


Skip to content