Szakács

Szakács

3 éves képzés, amely a szakképzettség megszerzésével zárul. A vendéglátóipar területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, pl. közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll vagy a’ la carte szakácsként. Ételt készít, díszít, tálal a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével. Előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre. Megrendeli az árut, átveszi és raktározza. Betartja és betartatja a HACCP szabályzatot. A konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza. Anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért. A segédszemélyzet munkáját összehangolja és irányítja.

Munkaerő-piaci helyzet

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak. Cukrászdában, cukrászműhelyben vagy étteremben dolgoznak. Indíthatnak saját vállalkozást, vagy dolgozhatnak alkalmazottként. Betölthető munkakörök: tortakészítő, fagylaltkészítő, bonbonkészítő, marcipánfigura készítő.

Gyakori kérdések

nappali tagozaton 3 év,
esti tagozaton 2 év

szakképzés

diétás szakács,
étkezdei szakács,
grill szakács, gyermekélelmezési szakács,
hajószakács,
hidegkonyhai szakács,
közétkeztetési szakács,
kukta,
pizzakészítő szakács

nappali vagy esti

nappali tagozaton: 8 általános, 
esti tagozaton: befejezett 10. szakgimnáziumi vagy gimnáziumi osztály, vagy befejezett 11. szakközépiskolai osztály, vagy OKJ-s szakmunkásbizonyítvány

angol
német

Jelentkezéshez szükséges információk

2040

egészségügyi és pályaalkalmassági orvosi igazolás

Szakács
Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolatcaptcha


Skip to content