Kereskedelmi értékesítő

Kereskedelmi értékesítő

3 éves képzés, amely a szakképzettség megszerzésével zárul. A korszerű eladástechnikák alkalmazásával kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Értékesítési stratégiája a vevői igényeken alapul, tevékenysége kiterjed az áru beszerzésére, átvételére, készletkezelésre, állagmegóvásra és a környezetvédelemre. Bemutatja az árut és a lehetséges kapcsolódó szolgáltatásokat, szakmai tanácsokkal segíti a vásárlót a döntésében. Kialakítja és fenntartja az üzlet polcképét. Kezeli a kereskedelmi egységben használatos szoftvereket és mobil alkalmazásokat, elvégzi az online értékesítéshez kapcsolódó szolgáltatásokat. Szakszerűen használja a pénztárgépet és a szakterületéhez kapcsolódó gépeket, berendezéseket, eszközöket. Kezeli a vásárlói panaszokat.

Munkaerő-piaci helyzet

Ajánljuk minden fiatal számára, akik szeretnek emberekkel foglalkozni, szeretik a változatos kihívásokat, a kereskedelem dinamizmusát, fontos számukra a hosszú távú karrier lehetőség. Dolgozhatnak nagyobb vagy kisebb kereskedelmi egységekben: irodában, eladótérben és raktárban. A jó, piacképes szakmák között a kereskedelmi értékesítő kiemelt helyen áll, mert munkájára mindig szükség lesz. Indíthatnak saját vállalkozást, vagy dolgozhatnak alkalmazottként.

Gyakori kérdések

nappali tagozaton 3 év,
esti tagozaton 2 év

szakképzés

ABC-eladó,
áruházi eladó,
élelmiszer– és vegyiáru eladó,
műszaki cikk-eladó, ruházati eladó,
zöldség-gyümólcs eladó

nappali vagy esti

nappali tagozaton: 8 általános, 
esti tagozaton: befejezett 10. szakgimnáziumi vagy gimnáziumi osztály, vagy befejezett 11. szakközépiskolai osztály, vagy OKJ-s szakmunkásbizonyítvány

angol
német

Jelentkezéshez szükséges információk

2070

egészségügyi és pályaalkalmassági orvosi igazolás

Kereskedelmi értékesítő
Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolatcaptcha


Skip to content